biologisch rundvlees
2016-05-18 16.02.34
koeien veluwe

Van Boer Tot Bord

In 2013 is Meyenhorst gestart met de verkoop van rundvlees en lamsvlees van eigen vee. Hiernaast hebben we nog een klein assortiment aan andere (streek)producten die we verkopen in onze boerderijwinkel.

Als de tijd is aangekomen dat er een dier geslacht dient te worden proberen we de stress bij het dier tot het minimum te beperken. We brengen de dieren 1 dag van tevoren naar het slachthuis, zodat ze kunnen wennen aan hun ‘nieuwe’ omgeving en de tijd hebben om tot rust te komen. Diervriendelijker en lekkerder!

De dieren worden geslacht in een van onze vaste slachthuizen. De runderen die hiervoor worden gebruikt zijn gemiddeld 3 jaar. Blaarkopvlees is niet verkrijgbaar bij de slager.

De producten worden in het slachthuis door Meyenhorst zelf direct vacuüm verpakt en diep gevroren. Zo blijft de smaak goed behouden.

(H)eerlijke producten

Voor Meyenhorst staat transparantie en eerlijkheid over de producten en het houden van de dieren voorop. “Het is belangrijk dat het verhaal klopt”, aldus Sjaak. Door op kleine schaal dieren te houden en de producten direct aan de consument te verkopen is er ruimte om dit verhaal te vertellen. De blaarkoppen en zwartblessen passen goed in dit plaatje, niet alleen vanwege hun bijzondere uiterlijk en uitstekende producten, maar ook vanwege hun historische en culturele verbondenheid met Nederland. Het behouden van de Oudhollandse rassen is belangrijk voor Meyenhorst en het sluit goed aan bij de consument die wat anders wil dan de producten in een supermarkt.

Uniek in de regio

De Blaarkop is een mooie en sterke koe, die makkelijk te houden is. De Zwartbles staat ook bekend als sterk ras met weinig ‘gebreken’. Het ras lijkt qua tekening zelfs een beetje op de Blaarkop, een mooi zeldzaam duo dus!

Een deel van de Blaarkoppen graast in natuurgebieden, en trekken heel wat bekijks. Er wordt in de omgeving vooral veel vleesvee gehouden, deze ‘koe in chaquet’ springt daarom extra in het oog. Er staan informatiebordjes zodat mensen weten wat er zo bijzonder is aan deze koe, en waar het vlees verkrijgbaar is. Zo kun je alvast even inspecteren wat er misschien later op je bord ligt…

Boerderijwinkel

Bij ons kunt u terecht voor de volgende producten:

  • Blaarkop- en lamsvlees van eigen vee
  • Ambachtelijke rook- en ossenworst van de blaarkop
  • Divers varkensvlees van Friberne Gaasterlands Kruidenvarken
  • Groenten uit eigen tuin (verschilt per seizoen)
  • Belegen en jong belegen kaas en van Harriet Vlooswijk uit Papekop
  • Boeren roomboter van de Sophiahoeve uit Warmond
  • Blaarkopijs van Streekjuweel
  • Eieren van eigen kippen
  • Diverse streekproducten: honing, jam, knoflook, sappen, etc.

Zeldzaam Lekker

Sinds september 2014 is Meyenhorst gecertificeerd tot ZELDZAAM Lekker Centrum. Door het behouden van een zeldzaam ras besteden ze aandacht aan levend erfgoed.

Schrijf een recensie

★★★★★
5 5 1
Puur natuur!

★★★★★
5 5 1
Heerlijk vlees van mooi vee!

★★★★★
5 5 1
Mooi bedrijf, met goede producten en prachtige blaarkoppen!!
Naam
E-mail
Rating
Recensie