Zwartbles

Naast de blaarkoppen heeft Meyenhorst ook een kleine honderd zwartbles schapen. De zwartbles is een groot, goed bespierd en stevig schaap. Het staat hoog op de poten, heeft een lange, bewolde staart, en is ongehoornd.

De oren staan horizontaal. Het heeft een bruinzwarte vacht met op de kop een grote, witte bles (waar het zijn naam aan dankt), het heeft een deel van de onderste helft van de (achter)poten ook wit en een wit puntje aan de staart. De wol is grof. Het schaap is goed vruchtbaar en werpt meestal een twee- of drieling. De bevalling gaat vrijwel altijd gemakkelijk. Dat een lam niet door het bekken van de ooi past (een bekende kwaal van bijvoorbeeld de Texelaar) komt zelden voor, hetgeen hulp van een dierenarts bij de bevalling doorgaans overbodig maakt. De zwartbles geeft overvloedig melk en de lammeren groeien snel.

In de boerderijwinkel wordt ook lamsvlees van de zwartbles verkocht. Het vlees is licht van kleur en heeft een fijne smaak. Meer informatie kunt u vinden in de tab boerderijwinkel.